Jedzenie

Logowanie

Składniki:

500 ml mleka

1 opak. Budyniu smak biszkoptowy Dr. Oetkera

2 łyżki cukru

500 ml mleka

1 opak. Budyniu smak malinowy Dr. Oetkera

2 łyżki cukru 2

0 szt. biszkoptów okrągłych

350 g malin

 Przygotowanie: 

Budyń biszkoptowy- Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.

Budyń malinowy- Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.

Dekorowanie Biszkopty drobno pokrusz. Przygotuj pucharki, w każdym układaj na przemian pokruszone biszkopty, budynie i maliny tworząc kolorowe warstwy. Wierzch udekoruj malinami.

 

Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved.