Składniki:
500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak biszkoptowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru
500 ml mleka
1 opak. Budyniu smak malinowy Dr. Oetkera
2 łyżki cukru 2
0 szt. biszkoptów okrągłych
350 g malin
Przygotowanie:
Budyń biszkoptowy- Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.
Budyń malinowy- Z 500 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przelej do dzbanka z dziubkiem.
Dekorowanie Biszkopty drobno pokrusz. Przygotuj pucharki, w każdym układaj na przemian pokruszone biszkopty, budynie i maliny tworząc kolorowe warstwy. Wierzch udekoruj malinami.