Jedzenie

Logowanie

        

Składniki:

2 jajka,

1 i 1/2 szklanki mleka,

2 szklanki mąki pszennej,

80g roztopionegomasła,

4 łyżki cukru,

szczypta soli,

2 łyżeczki proszku do pieczenia,

dodatki do serwowania

Przygotowanie

W misce połącz sypkie składniki - przesiej mąkę, sól, proszek do pieczenia i cukier. Wymieszaj. Roztrzep jajka, połącz je z roztopionym masłem oraz mlekiem. Teraz połącz suche składniki z masą jajeczną. Wymieszaj lub zmiksuj, aż masy się połączą. Smaż na suchej patelni, aż będą złote z obu stron. Uważaj przy przekręcaniu! Serwuj z ulubionymi dodatkami: masłem orzechowym, świeżymi owocami, syropem klonowym albo bitą śmietaną.

 

 

 

 

 

Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved.