Jedzenie

Logowanie

Składniki:

6 - 8 szt. herbatników kakaowych

300 g truskawek - kilka odłóż do dekoracji

2 łyżki cukru pudru

500 ml mleka (schłodzonego)

1 opak. Sernika na zimno Dr. Oetkera

250 ml śmietanki 30% tł. (schłodzonej)

Przygotowanie:

Do każdego pucharka włóż na dno po jednym pokruszonym herbatniku. Truskawki umyj, oczyść z szypułek (mrożone wcześniej rozmroź), a następnie zmiksuj z cukrem pudrem na mus. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Następnie dodaj śmietankę i miksuj jeszcze przez ok. 2 minuty. 2/3 gotowej masy rozłóż równomiernie w pucharkach. Do pozostałej części masy dodaj zmiksowane truskawki, wymieszaj dokładnie na jednolitą konsystencję, a następnie rozłóż do pucharków. Udekoruj połówkami truskawek i odstaw na ok. 1 h do schłodzenia.

 

Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved.